Bij ons gaat het niet om zomaar een flesje olijfolie. Wij zijn een producent van Italiaanse extra vierge olijfolie die met veel geduld, passie en liefde een product maakt dat de smaakpapillen doet dansen. Voor ons is het maken van olijfolie een kunst die we met veel toewijding beoefenen. We gebruiken alleen de beste Italiaanse olijven en volgen een zorgvuldig proces om ervoor te zorgen dat onze olijfolie van de hoogste kwaliteit is.

Onze Italiaanse extra vierge olijfolie is niet alleen lekker, maar ook gezond. Het zit boordevol antioxidanten en onverzadigde vetten die goed zijn voor het lichaam. Bovendien bieden wij onze olijfolie aan in duurzame roestvrij stalen flessen, die niet alleen bijdragen aan het behoud van de kwaliteit van de olijfolie, maar ook het milieu. Deze flessen zijn fantastisch als geschenk en kunnen steeds opnieuw worden gebruikt.

We zijn er trots op dat we een product kunnen bieden dat niet alleen heerlijk smaakt, maar ook gezond is en milieuvriendelijk. We willen onze klanten laten zien dat Italiaanse extra vierge olijfolie meer is dan alleen een saai ingrediënt. Het is een essentieel onderdeel van de Mediterrane keuken en kan gebruikt worden om een simpele maaltijd te transformeren tot iets buitengewoons. We hopen dat onze klanten onze passie voor Italiaanse extra vierge olijfolie kunnen voelen wanneer ze onze producten gebruiken en ervan genieten.

Bij ons krijgt u niet zomaar een flesje olijfolie, maar een stukje Italiaanse kunst en liefde in een duurzame roestvrij stalen fles. Proef de passie en ontdek de smaak van onze Italiaanse extra vierge olijfolie en doe uzelf of een ander een fantastisch geschenk.

Jean-Luc Decroo in zijn olijfgaard © Lorenzo Tardioli

Het eeuwenoude landgoed van Casa Astrid is in een beschermd natuurgebied, de Monte Subasio, dat onder de bescherming van Unesco erfgoed valt. We startten met de volledige renovatie en brachten de olijfgaard met zijn 1750 olijfbomen terug in de oorspronkelijke staat. Onze olijfgaard bestaat uit 3 variëteiten, met als resultaat een erg smaakvolle en bovenal gezonde olijfolie, die typerend is voor onze prachtige regio.

2013

In de groene heuvels rond Assisi

In 2013 waren we klaar voor onze eerste oogst. We lieten onze vrienden, familie en Italiaanse buren proeven van ons gloednieuwe product en waren trots dat onze olijfolie zo goed onthaald werd.

De olijfgaard, die reeds jaren bekend stond voor zijn zuivere olijfolie, loste de verwachtingen in!

2014

Een moeilijk jaar

Meteen stonden we voor een uitdaging, want 2014 was een moeilijk jaar voor de Italiaanse olijfolie-oogsten. De bomen werden getroffen door de Bactrocera olea, een olijfvlieg waarvan de larven zich voeden met olijven. In sommige regio’s daalde de opbrengst met 75%.

Omdat kwaliteit en zuiverheid bij ons voorop staan besloten we dat jaar dan ook niet te oogsten.

2015

Verrassend smaakvol

Om het label van extra vierge olijfolie te mogen gebruiken, worden strenge richtlijnen rond zuiverheid en zuurtegraad opgelegd. De oogst van 2015 scoorde op alle vlakken uitstekend en haalde ruimschoots de strenge normen. Om onze olijfolie zo gezond, lekker en kwalitatief mogelijk te houden, persen we steeds binnen de 8 uur na de oogst, slaan we de olijfolie op in stalen vaten en bottelen we in RVS flessen, die bewaard worden tussen 15 en 17 graden.

Gezonde en smaakvolle olijfolie is voor ons een echte passie geworden. Daarom biederen we jullie trots onze extra vierge olijfolie aan in hervulbare flessen van 250, 500 of 750 ml en ook in een grote variëteit aan smaken.