Als echte Italiëliefhebbers droomden we van een eigen plekje in La Bella Italia, waar we heerlijke olijfolie konden telen onder de Italiaanse zon. We werden verliefd op een prachtig landhuis in de groene heuvels rond Assisi in Umbrië.

Het was het begin van een prachtig verhaal…

Jean-Luc Decroo in zijn olijfgaard © Lorenzo Tardioli

Het eeuwenoude landgoed ligt in een beschermd natuurgebied, de Monte Subasio, dat onder de bescherming van Unesco erfgoed valt. We startten met de volledige renovatie en brachten de olijfgaard met zijn 1750 olijfbomen terug in de oorspronkelijke staat. Onze olijfgaard bestaat uit 3 variëteiten, met als resultaat een erg smaakvolle en bovenal gezonde olijfolie, die typerend is voor onze prachtige regio.

2013

In de groene heuvels rond Assisi

In 2013 waren we klaar voor onze eerste oogst. We lieten onze vrienden, familie en Italiaanse buren proeven van ons gloednieuwe product en waren trots dat onze olijfolie zo goed onthaald werd.

De olijfgaard, die reeds jaren bekend stond voor zijn zuivere olijfolie, loste de verwachtingen in!

2014

Een moeilijk jaar

Meteen stonden we voor een uitdaging, want 2014 was een moeilijk jaar voor de Italiaanse olijfolie-oogsten. De bomen werden getroffen door de Bactrocera olea, een olijfvlieg waarvan de larven zich voeden met olijven. In sommige regio’s daalde de opbrengst met 75%.

Omdat kwaliteit en zuiverheid bij ons voorop staan besloten we dat jaar dan ook niet te oogsten.

2015

Verrassend smaakvol

Om het label van extra vierge olijfolie te mogen gebruiken, worden strenge richtlijnen rond zuiverheid en zuurtegraad opgelegd. De oogst van 2015 scoorde op alle vlakken uitstekend en haalde ruimschoots de strenge normen. Om onze olijfolie zo gezond, lekker en kwalitatief mogelijk te houden, persen we steeds binnen de 24 uur na de oogst, slaan we de olijfolie op in stalen vaten en bottelen we in RVS flessen, die bewaard worden tussen 15 en 17 graden.

Gezonde en smaakvolle olijfolie is voor ons een echte passie geworden. Daarom biederen we jullie trots onze extra vierge olijfolie aan in hervulbare flessen van 250, 500 of 750 ml en ook in een grote variëteit aan smaken.