Questions about Casa Astrid Products

Casa Astrid produceert EVOO van eigen productie, de olijfgaard is in Italië, Umbrië, in de bergen rond het stadje Assisi op 625 meter hoogte. De plaats noemt Costa di Trex.

Casa Astrid oogst jaarlijks in de maand oktober. Dit is het moment wanneer de olijven nog groen van kleur zijn, vol met gezonde antioxidanten en polyfenolen. Casa Astrid gaat niet voor volume maar voor een kwalitatief gezond product. Een vroege oogst resulteert in een gezondere EVOO maar heeft minder opbrengst dan een latere oogst.

Hoe kwalitatiever de EVOO hoe hoger het kookpunt. Dus ja, bakken met onze EVOO kan en mag, maar let er wel op dat de gezonde stoffen aanwezig in mijn extra vierge, door verhitting zwaar gaan verminderen. Wilt u er alles over weten ? Lees mijn blog https://casa-astrid.com/blog/bakken-met-olijfolie-drie-dingen-die-je-moet-weten/

Onze extra vierge is best te gebruiken tot 18 maanden na de oogst, (en niet 18 maanden na het bottelen zoals algemeen voorgeschreven). De vier vijanden van extra vierge zijn licht, zuurstof, temperatuur en tijd. Dit is dan ook de reden waarom Casa Astrid’s EVOO gebotteld is in inox flessen of Ecopacks die het licht niet doorlaten. Bewaart u de flessen of Ecopacks onder temperaturen van 15-17 graden dan blijft de olie veel langer vers.

De drie variëteiten van onze olijfgaard zijn: Frantoio, Leccino en Moraiolo. Dit zijn de bekendste variëteiten in midden Italië. Italië is het land met het grootste aantal variëteiten, zowat 600 verschillende olijfbomen, elk met een eigen specifieke smaak en karakteristiek.

Omdat een Bio certificaat per land niet alleen omslachtig is maar ook behoorlijk duur voor ons beperkt productievolume, is Casa Astrid niet Bio gecertifieerd. Op ons landgoed werd er nog nooit kunstmatige meststoffen gebruikt en we houden het ook zo.

Our website

Naast de “klaar voor verkoop” producten in voorraad te Gent, behouden we een bulk voorraad aan extra vierge in Italië. We bottelen regelmatig en zetten deze terug als “klaar voor verkoop” in Gent. Van zodra het product terug beschikbaar is sturen wij een email met een bericht van beschikbaarheid. Dit indien u zich op de wachtlijst heeft gemeld. (het volstaat uw email adres in te geven)

Net als een winkel wordt Casa Astrid’s website even afgesloten wanneer ik afwezig ben. Het volstaat dan uw email in te geven en ik stuur je een bericht wanneer ik terug operationeel ben en ik je terug goed kan bedienen.
Ik pendel regelmatig tussen België en Italië en het onderhouden van mijn olijfgaard, het oogsten, bottelen en verpakken heeft zijn tijd nodig.

Ordering

Wij verkopen onze producten aan een erg beperkt aantal handelszaken die het product kennen, en die de kwaliteitscriteria voor het stockeren ervan onderschrijven.

In meervouden van zes worden de eenheidsprijzen automatisch online aangepast. Het versturen van grotere aantallen bespaart iedereen kosten.

Ja, sommige van onze producten kunnen worden gepersonaliseerd met uw bedrijfslogo, naam enz… Het minimum aantal hangt af van het gevraagd product, en start aan 100 stuks per product. Contacteer ons gerust via astrid@casa-astrid.com voor bijkomende inlichtingen.

Onze producten zijn inderdaad uitermate geschikt als geschenk, niet alleen voor uzelf, familie, vrienden of zakenrelaties. Het is een duurzaam luxe geschenk.

Het spijt ons deze dienst niet te kunnen aanbieden. Wij hebben gekozen om bestellingen via onze webshop op te nemen en af te handelen. Als artisanaal bedrijf zijn we verplicht te kiezen voor een eenvoudig en efficient gestroomlijnd proces.

Shipping

De online bestellingen worden in voorraad gereserveerd en wekelijks, elke dinsdag, klaargemaakt en aangeboden aan Bpost. In 95% van de gevallen levert Bpost de dag nadien op woensdag.

Casa Astrid is een artisanale onderneming en groepeert wekelijks de leveringen voor haar klanten. Wij vermijden hiermee erg veel kleine verplaatsingen van transportfirma’s en het onnodig verbruik van fossiele brandstoffen.

Voor verzendingen binnen België wordt €6,5 aangerekend. Bij bestellingen boven €65 nemen wij de verzendkosten op onze rekening.

Jammer genoeg is het niet mogelijk om bestellingen te annuleren eens het geplaatst is. Indien de bestelling nog maar net geplaatst werd, kan u ons contacteren en de reden van annuleren doorgeven. Zolang wij nog niet gestart zijn met het klaarzetten van je pakket, kunnen we je bestelling nog steeds manueel omkeren.

Returns

Ben je niet tevreden of heb je je bedacht? Jouw bestelling terugzenden is zeker mogelijk. Als klant krijg je tot 14 kalenderdagen na het ontvangen van je bestelling de tijd om je te bedenken. Stuur ons een mailtje en zend je bestelling met de ontvangen retournummer terug naar Blazoenstraat 34, 9000 Gent. Wij kunnen enkel ongeopende flessen zonder tekenen van gebruik aanvaarden voor een terugzending.

Packaging

Om een langere houdbaarheidsdatum te garanderen, maken wij gebruik van voedingsgekeurde inox flessen. Deze flessen zijn duurzaam en kunnen eenvoudig met onze Ecopacks terug worden gevuld. Deze flessen zijn ook veel lichter dan glazen flessen, breken niet, en kunnen eindeloos terug worden gebruikt.
Alle kleine beetjes helpen om minder fossiele brandstoffen, water, en afval te gebruiken.

Nee, wij beperken ons gamma met inox/rvs flessen van 250/500/750ml en Ecopacks van 500ml . Grootverbruikers kunnen opteren voor een 5 liter bag in box.